Laddar

Så många svenskar är skadeglada på semestern

Vädret spelar stor roll för oss under resan – både där vi befinner oss och där hemma.

delningar

Att bra väder är viktigt när du är iväg på solsemester är många överens om.

Men din solsemester blir ännu bättre om du vet att vädret hemma är riktigt dåligt, eller? Det tycker iallafall fyra av tio svenskar, enligt en ny undersökning från Ving.

Det gamla ordspråket ”skadeglädje är den enda sanna glädjen” verkar inte vara särskilt långt ifrån sanningen. Hela 39 procent av svenskarna hoppas till och med på dåligt väder hemma när de reser iväg på solsemester.

Ving undersökte Danmark, Finland, Sverige, Norge och Tyskland där resultaten från samtliga länder visar att dåligt väder hemma är en viktig faktor för att man som semesterfirare ska tycka att semestern känns riktigt bra.

Allra mest missunnsamma var norrmännen där varannan semesterfirare var glad att det var dåligt väder hemma när de var själva var utomlands.

– Vi hade våra aningar om att vädret hemma kunder påverka semesterupplevelsen så vi bestämde oss för att undersöka det vidare. Resultatet i vår undersökning bekräftade att inte bara vädret hemma spelar en viktig roll för semesterfirare, det påverkar också hur vi betygsätter vår utlandssemester, säger Anna Hagberg, informationschef på Ving.

Att vi är lite skadeglada på semestern backas också upp av att tre av tio svenskar har skickat foton till familj, vänner eller kollegor med förhoppning om att de ska avundas det fina vädret på destinationen, enligt undersökningen.

Det går till och med så långt att om de svarande själva kunde påverka vädret där hemma så föredrar var femte svensk att det är dåligt väder under tiden de är på sin utlandssemester.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.