Laddar

Så många svenskar har haft en romans på semestern

Resultatet skiljer sig mellan kvinnor och män.

delningar

Onlineresebyrån eBeach undersökt hur mycket kärleken blomstrar på svenskarnas solresor.

Det visar sig att mer än hälften, 55 procent, har haft romanser under sina solsemestrar.

Av dessa romanser höll hela 61 procent av svenskarna romansen vid liv även efter hemkomsten. Däremot svarade 14 procent att de inte hört av sig till sin flört alls efter resan. Här skiljer sig resultatet mellan män och kvinnor – endast nio procent av männen uppger att de inte hörde av sig, medan samma svar kom från 23 procent av kvinnorna.

Enligt undersökningen skiljer siffrorna sig från län till län. Mest kärleksfulla på sina solresor är personer från Gävle och Stockholm. 41 procent av gävleborna och 37 procent av stockholmarna har nämligen haft romanser när de varit på resande fot.

– De flesta svenskar är öppna och sociala när de är ute och reser, vilket återspeglas i statistiken med den övervägande positiva inställningen till semesterromanser. Om du letar efter en soldestination för romantik är den grekiska pärlan Santorini och vackra Nice i Frankrike verkligen att rekommendera. Det är några av våra mest romantiska resmål dit par ofta väljer att resa, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.

Relaterade artiklar

Så får ni den ultimata kompisresan – 8 tips

Gänget är samlat, väskan är packad, peppen är på topp och ni är redo att ge er ut i världen. En resa med kompisgänget kan vara en fantastiskt upplevelse men det finns en del saker att tänka på för att resan ska bli lyckad.