Laddar

Så påverkas trafiken under Kalmar MiniTri

På onsdag är det dags för MiniTri att inta Kalmar vilket innebär att framkomligheten är en aning begränsad på många gator.

delningar

Inför onsdagens Minitri kommer en hel del gator att stängas av mellan klockan 17-22 för att göra plats till löpare, cyklister och publik. Kalmar kommun har sammanfattat trafikinformationen och här kan du se hur just du kan komma att påverkas.

Kalmar centrum:

Stora delar av Kvarnholmen kommer att stängas av för trafik mellan kl. 17.00 – 22.00. För boende på Kvarnholmen som måste köra ut från Kvarnholmen hänvisas via Skeppsbrogatan, Järnvägsgatan och Ölandskajen.

För boende på Kvarnholmen och tävlande, rekommenderas parkering på Fredriksskans, Elevatorkajen, Skeppsbron, Skeppsbrogatan samt tillåtna parkeringar på östra Kvarnholmen. Det finns även parkeringsmöjligheter i Kalmarsundsparken och vid Lars Kaggskolan.

Ängö/Varvsholmen:

Ängöleden kommer att vara helt avstängd för trafik under tiden 17.00 – 22.00 mellan Landshövdingegatan och Tallhagsvägen. Biltrafik till och från Ängö och Varvsholmen kommer att ledas via cykel- och gångtunneln under Ängöleden via Bjelkegatan och Lindövägen.

Övriga delar av centrala Kalmar och norra Kalmar:

Under tiden 17.00 – 22.00 kommer Gröndalsvägen och Norra vägen från Galggatan/Gröndalsvägen upp till Lindsdal att vara helt avstängd för trafik. På Norra vägen kommer det endast finnas överfart/passage för linjetrafik och räddningsfordon. All annan trafik till och från den nordöstra delen av Kalmar tätort hänvisas till E22-Ölandsleden-Tallhagsvägen.

Till Berga centrum tar man sig bäst och enklast via Rimsmedsvägen. Dessutom kommer cykelvägen mellan Drottning Blankas väg och Sagovägen mot Norrlidsvägen att öppnas även för motorfordonstrafik.

Boende i Östra Krafslösa kan använda öppnade cykelbanor, bl.a. Strängenäsvägen mot Ljusstaden. Trafikplats Norra Kalmar (Snurrom) och golfbanans vanliga infart kommer att vara avstängd. För att ta sig till Värsnäs och golfbanan under avstängningstiden kommer cykel- och gångvägen från Björkenäs att öppnas upp för biltrafik liksom grusvägen från Värsnäsvägen mot Vesslö till Nils Holgerssons väg i södra Lindsdal, följ orange hänvisning.

Lindsdal:

Påverkan på trafiken under tiden 17.00 – 21.00. Motorfordonstrafiken till och från Lindsdal kommer att vara kraftigt begränsad under avstängningen. Undvik därför biltrafik i möjligaste mån och om ni behöver köra bil så räkna med långa köer och längre körtider. För att komma till och från Lindsdal ska bilisterna använda trafikplats Mosekrog. Den södra infarten vid trafikplatsen Norra Kalmar (Snurrom) är helt avstängd.

Källa: Kalmar kommun

Relaterade artiklar