Laddar

Så ska Kalmar locka till sig EM och VM

"Stödet från näringslivet behöver bli bättre", säger Destination Kalmars Johan Göransson.

delningar

På tisdag i nästa vecka flyger Johan Göransson från Destination Kalmar till Umeå för det årliga centrummötet för idrottsevenemang. Det är femte gången som tillställningen arrangeras och syftet med träffen – där olika idrottsförbund och destinationer samlas – är att samverka samt att få fler stora tävlingar och evenemang till Sverige.

– Det är en väldigt bra plattform, men det är mördande konkurrens om evenemangen, säger Göransson.

Kalmar har varit med i nätverket sedan starten.

– I början var vi inte så många, men nu är det alltfler som är med, vilket är positivt. Vi byter erfarenheter och samverkar med varandra.

För Johan Göranssons del brukar träffarna ofta handla om att berätta om Ironman.

– Det har blivit en stor snackis ute i landet, vilket är jättekul. Vi har många duktiga föreningar här i regionen. Kommunen stöttar även de på allra bästa sätt i Kalmar.

Vad krävs för att ni ska kunna ta nästa steg och arrangera fler stora evenemang och mästerskap? – Helt klart är det stödet från näringslivet som behöver bli bättre. Just samverkan mellan kommunen, näringslivet och föreningarna är jätteviktigt. Sedan behöver vi även bygga ikapp gällande idrottsarenor. Där är vi väldigt långt efter just nu.

Under 2017 har totalt 29 idrottstävlingar arrangerats i Kalmar.

– Dessutom har vi haft sju stucken SM-tävlingar. Men för att vi ska kunna få de lite större evenemangen krävs det att vi har med näringslivet på tåget.

Vilket är drömmästerskapet att få till Kalmar? – Vi hade ju dam-EM i fotboll här i Kalmar, vilket var helt fantastiskt. Men givetvis hade det varit häftigt att få hit en fotbollslandskamp för antingen damerna eller herrarna. Sedan finns det väldigt många andra fina idrottsmästerskap man gärna skulle få hit.

– Samtidigt har vi många fina evenemang i dag, vilket vi också ska värna om. Runt om i landet är folk avundssjuka på oss i Kalmar, säger Johan Göransson.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.