Laddar

Samuelsson om GFA: ”Måste bli en annan lösning”

Förre klubbchef Svante Samuelsson är säker: Åker Kalmar FF ur allsvenskan måste arenafrågan lösas – annars väntar konkurs.

delningar

Förra hösten lämnade Svante Samuelsson rollen som klubbchef i Kalmar FF efter elva år på posten. I fotbollsjournalisten Olof Lundhs podcast på Fotbollskanalen ger nu Samuelsson sin syn på den ekonomiskt tunga ryggsäck som Guldfågeln Arena innebär för klubben.

På frågan vad det skulle betyda om Kalmar FF åker ur allsvenskan svarar Samuelsson följande:

– Det skulle vara ett väldigt tufft slag. Speciellt i den situationen när vi fortfarande äger arenan då med alla de kostnader som kommer som är lika stora i superettan som i allsvenskan. Så det skulle vara oerhört tufft.

Hur tufft? Är det så att existensen är hotad?

– Nja, situationen är ju sådan att vi har byggt arenan och vi äger arenan fortfarande, men den årliga kostnaden är för stor för föreningen. Vi har flera år haft en diskussion och har en diskussion med kommunen och banken för att hitta en annan lösning. Så långsiktigt måste det bli en annan lösning. Det blir för stora kostnader på föreningen att tåla.

Om föreningen skulle trilla ur. Är ekonomin hotad då, är överlevnaden hotad för Kalmar FF?

– Ja, då måste ägarrätten på arenan övergå till någon annan.

För annars går ni i konkurs?

– Ja, de kostnaderna är för stora. Intäkterna sjunker så mycket om vi åker ur allsvenskan och kostnaderna på arenan är för hög. Ekvationen kommer inte gå ihop. Då är det ett faktum att någon annan måste ta över det. I praktiken är det kommunen som får ta in det som en del av sin infrastruktur. På samma sätt som de äger simhallar och konstmuseum och så vidare. Men det är en diskussion som vi för och vi försöker hitta en lösning som fungerar bra för alla parter.

För att lyssna på hela podden med Olof Lundh och Svante Samuelsson, klicka här.

 

Relaterade artiklar