Laddar

Sänkt skatt för nästan 10 000 pensionärer i Kalmar

9 900 pensionärer i Kalmar kommun berörs av regeringens satsning på sänkt skatt.

delningar

Regeringen sänker skatten med upp till 5 000 kronor om året för 75 procent av alla personer över 65 år. Det beskedet lämnades under onsdagen.

Satsningen är en del av den kommande budgetpropositionen för 2018.

I Kalmar kommun innebär det att skatten sänks för ungefär 9 900 pensionärer från och med 1 januari 2018. Det innebär att vid en inkomst på 17 000 kronor i månaden sänks pensionärsskatten med 410 kronor per månad. Tillsammans med det höjda bostadstillägget innebär det att ensamstående pensionärer får upp till 900 kronor mer i plånboken varje månad.

– Ett väldigt glädjande besked för våra pensionärer. Sedan den socialdemokratiskt ledda regeringen tillträdde har skillnaden i skatt mellan pensionärer och arbetande successivt minskat. Nu känns det väldigt bra att vi kan ge detta besked, säger Johan Persson (S), kommunstyrelsens ordförande i Kalmar kommun, i ett pressmeddelande.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.