Sara storsatsar mitt ute på landet: "Jättestor skillnad"

I snart sju år har hon drivit salong i Förlösa. Nu invigs en helt ny byggnad och hon vill ta nästa steg.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

För nästan sju år sedan startade Sara Engström upp sin hudvårdssalong i sin bostad i Förlösa Kyrkby. Bara ett par år efter att verksamheten startades upp föddes en tanke om att kunna jobba i lugn och ro. Utan att behöva säga till familjen att sitta tysta i ett hörn.

Men från och med den 25 maj – behöver hon inte tänka på det eftersom hon och hennes man har byggt ett helt nytt hus där salongen kommer att hålla till.

– Jag har tjatat på honom i flera år och nu så har han äntligen byggt till mig, skrattar Sara.

Hela idén om att bedriva en hudvårdssalong i Förlösa Kyrkby var en stor chansning menar hon.

– Det handlade mest om läget. Kommer folk komma ut? Det är ändå en bit. Men min tanke med det hela var lugn och ro. Jag gick själv på flera behandlingar i stan, man var lugn när man var klar men sedan klev man rakt ut i stressen. Så min huvudtanke var – lugna behandlingar och lugna miljöer, säger Sara och flackar med blicken mot trädgården och åkern på andra sidan vägen.

Hela den nya satsningen beskriver hon själv som helt galen och att, trots att det är sambon som har byggt huset, kostar mycket pengar.

– Jag ville bara att det skulle gå. Tanken är att det ska bli lite exklusivt och lite lyxigt, lite på samma sätt som jag hade velat ha det om jag gick på en salong. Vi har ritat allting själva precis hur vi vill ha det.

Sara jobbar i salongen måndag till lördag och trots de initiala tankarna på att läget skulle vara till en nackdel – har hon fullt upp dagarna i ända.

– Det är sällan som jag har någon lucka, även på dagtid under vardagarna. Lördagar och kvällar är i princip alltid fyllda. Det jag trodde skulle vara jobbigt, med vägen ut hit, ser folk mer som en utflykt och att man är nedvarvad redan när man kommer hit.

Den nya byggnaden innefattar två salongsrum och än så länge är det bara Sara som jobbar ute i Förlösa Kyrkby, men det finns en ambition om att bli fler.

– En framtidstanke är att någon hyr in sig eller att jag anställer någon. Det var därför vi gjorde två rum, så att den möjligheten finns, det hade varit roligt att expandera ännu mer.

Själva byggprojektet drog igång i juni sommaren 2018, men med anledning av den extremt varma sommaren, sköts arbetet fram till september hösten 2018. Nu ser hon fram emot att kunna få arbeta i lugn och ro.

– Det kommer att bli en jättestor skillnad, både för mig och för familjen. Jag kommer att kunna jobba lite mer flexibelt och nu är tanken att man ska kunna öka omsättningen ytterligare, det är en satsning helt enkelt. Så får vi se hur det går.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.