Laddar

Seger i rivalmötet i Rydströms sista match med U19-laget: ”Visade vilka som är lillebror”

Kalmar FF:s U19-lag fortsätter att vinna i ligacupen. Rivalen Öster besegrades med 2–1 i en match som var tränaren Henrik Rydströms sista med gänget innan han tar över i rollen som assisterande tränare för A-laget.

delningar

Det blev ett sagoslut för Henrik Rydström i sista matchen som tränare för Kalmar FF:s U19-lag. Seger med 2–1 i rivalmötet mot Öster i ligacupen – det kunde inte ha slutat bättre.

– Skönt att vi kunde visa vilka som är lillebror. Det känns lite vemodigt nu. Jag och Steglander (Johan, assisterande i KFF U19) sitter och summerar tiden vi har haft tillsammans. Vi har jobbat tillsammans i två år och under det här året har vi knappt förlorat en enda match, säger Henrik Rydström.

KFF:s U19-gäng har haft ett framgångsrikt 2015. Laget blev trea i ligacupen – tog sig till final i elitklassen i Gothia Cup, kom tvåa i den norra juniorallsvenskan och tog sig JSM-semifinal.

– Det har fungerat riktigt bra och vi har utvecklat killarna. Det är flera spelare som har tagit enorma kliv. Återväxten ser ljus ut, säger Rydström.

Matchen mot Öster då? Efter en tafatt första halvlek av KFF, så tog hemmalaget över i andra halvlek. Isak Magnusson petade in 2–0 efter att det blivit retur på ett skott från Svante Ingelsson.

Därefter fick Svante Ingelsson, som nyligen skrev på ett treårskontrakt med A-laget, chans att göra 3–0 från straffpunkten. Men det gick sådär.

– Han sköt nog bollen 400 meter över ribban. Jag tror att bollen landade inne på Guldfågeln Arena, säger Rydström lite skämtsamt.

Öster lyckades få in en reducering – men KFF kunde gå segrande ur striden. KFF-spelarna Pontus Fredriksson och Jesper Nilsén, båda födda 1996, gjorde sina sista matcher med U19-laget och plussade av ledarstaben för sina prestationer mot Öster.

KFF är i princip klart för avancemang, men en seger mot Kristianstad nästa helg skulle definitivt säkra platsen. Men då är som sagt Henrik Rydström inte med på tränarbänken.

– Jag ska på tränarutbildning i Stockholm nästa helg, säger Henrik Rydström.

 

Ligacupen – U19

Kalmar FF– Öster 2–1 (1–0)

Målen, KFF: Calle Johansson, Isak Magnusson.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.