Segertåget fortsätter för KHC efter seger i stökig match

Fjärde raka segern i VårEttan inkasserades under onsdagen.

delningar

Kalmar HC som inlett VårEttan på ett strålande sätt låg på andraplats inför onsdagens möte med tabelltrean HC Dalen. Viktiga poäng stod på spel för båda lagen om man skulle lyckas hänga på Nybro Vikings i jakten på en playoff-plats.

Innebörden av matchen visade sig inte minst i den första perioden där hela nio utvisningar delades ut, fem till Dalen och fyra till KHC. Men det dröjde till den sista minuten i den första perioden innan Evan Allen lyckades göra 1-0 till hemmalaget i spel 5 mot 4.

– Den var lite grisig och jag tror att det är lite deras spelstil, att få motståndarna ur balans, det är väl deras melodi kan jag tänka mig, säger backen Jens Andersson som stod för en formidabel insats under kvällen.

Jens Andersson.

Den andra perioden hann nästan bli sex minuter gammal innan Rasmus Djerf kunde göra hemmalagets andra mål för kvällen och bara minuten senare gjorde Evan Allen sitt andra och Kalmar HC:s tredje mål för kvällen. 3-0 i paus.

– Det var kanske en av våra bästa perioder under säsongen. Vi tog jobbet för varandra och det var mycket snack. Det är första matchen som vi hörs över hela banan, från egen zon till offensiv zon.

Gästande Dalen lyckades reducera efter drygt fyra minuters spel i den sista perioden – men närmre än så kom de inte och Kalmar HC kunde hålla undan och vinna sin fjärde raka match i VårEttan.

– Det är kul och speciellt när vi ska möta Nybro på fredag, då är det alltid skönt att ha några vinster i bagaget och självförtroendet

Nu väntar ett minst sagt intressant derby mot Nybro Vikings på fredag.

FAKTA

Kalmar HC – HC Dalen: 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)

Målskyttar, Kalmar HC: Evan Allen 2, Rasmus Djerf.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar