Laddar

Sekunddrama när Kalmarsund knep en pinne

Med 15 sekunder kvar av sudden death dömdes Tim Nyanders segermål bort av domarna. "Den hade varit fin att få", konstaterar Johan Wittberg.

delningar

Det märktes att det var två av seriens bästa lag som gjorde upp i seriefinalen i Varberg. Fullsatt hall och högklassig allsvensk innebandy gjorde att hallen kokade.

– Det blev en jäkla holmgång alltså. Man kan utan tvekan säga att det var seriens absolut två bästa lag som spelade. Ett tag hörde man knappt vad man själv tänkte, så publiken lär ha fått bra valuta för pengarna, säger FBC Kalmarsunds lagkapten Johan Wittberg.

Serieledande Warberg gick tidigt i tredje i från till 4-2.

Då klev storstjärnan Kim Nilsson och kapten Wittberg fram. Inom loppet av en minut hade gästerna både reducerat och kvitterat.

– Vi har haft bra tro på oss själva sista matcherna och vi visste att om vi bara malde på så skulle utdelningen komma, säger ”Witte”, som var den som prickade in 4-4-målet.

Den efterföljande förlängningen slutade mållös efter en omtalad situation där Tim Nyanders mål dömdes bort för hög klubba.

– Den hade varit fin att få, men samtidigt är det lite fifty-fifty på ett sånt läge.

Hur hårt kändes det att ni gick för extrapoängen? – Sista minuterna i tredje bevakade vi den poängen vi hade för att gå all in i sudden. Tyvärr fick vi aldrig chansen att plocka målvakten, men samtidigt måste vi vara nöjda med en poäng här borta. Det är inte många andra lag som kommer ta poäng här.

Den södra allsvenskan fortsätter att vara ett getingbo utan dess like. Kalmarsund ligger tvåa på 34 poäng. Ner till Karlstad på sjätte plats är det bara tre pinnar som skiljer.

– Förhoppningsvis var den här pinnen viktig. Men det är klart att det hade varit skönt att ta någon till så man hade ökat glappet lite.

INNEBANDY, ALLSVENSKAN SÖDRA: Warberg IC–FBC Kalmarsund 4–4 (1-1, 2-0, 1-3. 0-0) Målen, FBC: Marcus Johansson, Kim Nilsson, William Larsson, Johan Wittberg. Skotten: 27–23 (7-7, 10-7, 9-8, 1-1)

Relaterade artiklar