Laddar

Serielunk inget för heta FBC Kalmarsund

Förra helgen: Vinst i seriefinalen mot Jönköpings IK. I kväll: Derby och publikfest i Be-Ge Hockey Center. "Mycket enklare att tända till".

delningar

På fredagkvällen väntar ännu en speciell match för spelarna i FBC Kalmarsund. Derbyt mot Oskarshamnslaget Craftstadens IBK är flyttat till Be-Ge Hockey Center och målet är att slå det allsvenska publikrekordet 1 610 åskådare. 

Till derbymatchen kan formstarka FBC mönstra bästa tänkbara trupp, även André Fridell, tidigare långtidsskadad, är tillbaka i laget.

– Alla är tillgängliga. Det blir en speciell match och det gäller för spelarna att klara av omgivningen. Vi har Kim (Nilsson) och Mackan (Marcus Johansson) som har spelat större matcher än så här och det gäller att andra tar lärdom, säger FBC-tränaren Adam Kallenberg, som själv inte kommer finnas i båset då han är på Finnkampen med U19-landslaget.

Ingen risk att det kommer ett bakslag efter förra helgens urladdning? 

– Tvärtom! Jag tycker den här matchen ligger väldigt bra. Hade det varit en ”vanlig” serielunksmatch hade det varit någonting annat. Den här uppgiften är mycket enklare att tända till till.

Matchen startar klockan 19.00.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.