Laddar

Serieseger för KFF:s ungdomslag

Kommer att spela i Allsvenskan nästa säsong.

delningar

Det har inte varit någon minnesvärd säsong för Kalmar FF på seniornivå, men i de yngre leden så är stämningen högre. Klubbens U17-lag säkrade seriesegern och därmed även avancemang till Allsvenskan efter matchen mot BK Olympic. KFF förlorade visserligen, men säkrade avancemanget ändå eftersom en av toppkonkurrenterna tappade poäng.

– Det är lite av en lättnad kan man säga. Ända sedan de åkte ur Allsvenskan så har vi gjort försök att ta oss upp så snabbt som möjligt, säger huvudtränaren Stefan Larsson.

Kalmar FF har vunnit serien smått överlägset och har fyra poäng ner till tvåan med en match kvar att spela. Men Stefan Larsson vill inte lyfta fram någon enskild spelare, utan fokuserar på kollektivet.

– Det är klart att vi har haft bra spelare som tagit kliv under året men som för alla spelare så går det upp och ner. Men det är jättekul för de är ambitiösa och jobbar stenhårt för att vinna serien, säger han.

Vad kan man förvänta sig av er i Allsvenskan nästa år? 

– Jag hoppas vi kan hävda oss ganska bra där också. Vi har duktiga kullar som fyller på bra underifrån. Så det ska bli spännande att se.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.