Laddar

Seriesuveränen gästar Kalmar: ”Kul att vara underdogs”

FBC-tränaren inför mötet med Göteborg: "Vi har ingenting att förlora."

delningar

Obesegrade serieledarna kommer på besök. Då vill FBC Kalmarsund ta revansch efter debaclet mot Linköping förra helgen.

– Det ska bli kul att få spela match igen. Vi snackade en hel om det i torsdags på träningen att det ska bli kul att vara underdogs i en match för en gångs skull. Vi har ingenting att förlora, så det känns spännande och inspirerande, säger FBC-coachen Rasmus Bernhardsson.

Vad vet ni om IBK Göteborg? – Vi har inte sett några matcher med dem än, men vet att det är ett väldigt bra lag. På papperet är det många tjejer med SSL-meriter och som varit med länge. De hade ett bra lag redan förra säsongen men har spetsat till truppen inför denna.

Han framhåller tålamod och effektivitet som nyckelord inför toppmötet.

– Vi ska försöka spela vårt spel och ha tålamod i allt vi gör, där vi ska sätta ett bra försvarsspel. Det tummade vi på lite senast. Sedan vill vi vara heta framåt och sätta lägena vi får. Vi kommer inte kunna skjuta 40 skott mot Göteborg.

Cajsa Mattlin är långtidsskadad och missar lördagens drabbning. I övrigt är det ett friskt och helt FBC Kalmarsund.

– Det känns bra. Vi hade en väldigt bra träning i torsdags och tjejerna är riktigt laddade.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.