Laddar

Serietvåan på besök – då vill Swärdh ta kommandot

Spelschemat är just nu av hög svårighetsgrad för Kalmar FF. "Vi har visat att vi kan spela ut väldigt bra lag tidigare", säger han.

delningar

Kalmar FF har sett en rad fotbollsmässigt svåra uppgifter den senaste tiden. Och det är inte heller någon munsbit som är på besök under lördagen. Då är det nämligen de regerande svenska mästarna tillika serietvåan IFK Norrköping som står på andra sidan planen.

– Vi kommer möta ett bra lag det är inget snack om den saken. Men vi har under perioder visat upp en spelskicklighet som på många sätt är spännande och det vill vi göra i den här matchen också. Vi har visat att vi kan spela ut väldigt bra lag tidigare, säger Swärdh.

IFK Norrköping ligger tvåa i serien. Vad blir viktigt mot ett sånt motstånd?

– Precis som vanligt är det ju viktigt att vi fokuserar på vårt eget spel. Det är viktigt att vi landar rätt i vårt passningsspel och att vi är aggressiva. Vi ska inte falla hem och bli passiva på något sätt. Vi ska möta dem med press på deras planhalva och vara aggressiva över hela planen.

Swärdh får tillbaka en hel del spelare från skada som numera är redo för spel. Men det är oklart hur många minuter de comebackande spelarna klarar av. Det är också något som tränare Swärdh är medveten om.

– Vi har en del spelare som kommer tillbaka vilket är positivt men vi ska samtidigt vara kloka och realistiska. Många av dem är inte tänkbara att klara av 90 minuter och det är också sista matchen innan två veckors uppehåll. Vi får helt enkelt värdera vad som är värt och inte värt i det här läget, säger han.

Tillbaka i truppen är inför lördagens match Rasmus Elm, David Elm och Henri Anier. Mahmoud Eid som fick en lårkaka i onsdagens match mot Grebbestad ser ut att få starta på topp tillsammans med Måns Söderqvist. Tobias Eriksson som hämmas av sitt diskbråck kommer inte att vara med i truppen.

Sedan tidigare saknas också långtidsskadade Viktor Agardius och Papa Diouf. 

KFF:s troliga startelva (4-4-2): Ole Söderberg – Emin Nouri, Marko Biskupovic, Viktor Elm, Stefan Larsson – Herman Hallberg, Romário, Ismael, Jonathan Ring – Måns Söderqvist, Mahmoud Eid.

Relaterade artiklar