Laddar

Shkreta hjälte när Lindsdal äntligen fick jubla

Kujtim Shkreta. Foto: Arkiv.

Anfallarens hattrick gav säsongens första seger. "Det känns fantastiskt".

delningar

I bottenmötet mot Sölvesborg kom Lindsdal till spel med endast 13 spelare – och då var ombytte tränaren Jonathan Taylor en av dem. En annan var Kujtim Shkreta.

– Kujtims insats var riktigt bra i alla aspekter. Han var bra bakåt och bra framåt, säger en sprudlande glad tränare i Jonathan Taylor.

Shkreta öppnade målkontot i första halvlek när han vackert chippade in 1–0. I andra halvlek blev han nerdragen i straffområdet. Den efterföljande straffen placerade han kallt in till 2–0.

Men LIF-anfallaren, som inför matchen inte hade gjort ett enda mål i division 2, var inte färdig än. Med drygt 20 minuter kvar att spela curlade han in 3–0 intill bortre stolpen – och säkrade därmed Lindsdals första seger för säsongen.

– Det kändes fantastiskt att sätta 3–0. Pulsen gick ner med ett slag i alla fall, säger Kujtim Shkreta och fortsätter:

– Detta har jag väntat på länge, men bättre sent än aldrig. Nu blir det midsommar. Det går väl inte att fira på något bättre sätt! säger matchvinnaren och skrattar.

Efter vinsten hyllade tränaren Taylor sina mannar.

– Att vi kommer ner hit med bara 13 spelare kunde ha inneburit att grabbarna lägger ner innan matchen ens hade börjat. I stället steppar de upp, säger Taylor, som tidigare under säsongen har haft tankar på att kliva åt sidan när resultaten har sviktat.

– En stor tyngd har släppt från mina och alla andras axlar. Nu blickar vi framåt, avslutar han.

Relaterade artiklar