Laddar

Simon vill fånga det ögat ser på bild

Det började med en pocketkamera från farmor. Nu fotar Simon Glimholt från Kalmar helt magiska naturbilder. "Jag gillar utmaningen med att försöka få till en bra bild," säger han.

delningar

När Simon Glimholt var 15 år gammal fick han en analog pocketkamera av sin farmor.

– Medan jag försökte lära mig att ta bra bilder med den så berättade min pappa att han började också fota när han var i den åldern. Så efter många samtal med honom om fototekniker, kamerautrustning och framkallning av bilder så växte intresset och jag kände att detta verkligen var något för mig, berättar Simon.

Vad var det som fick dig att fastna för det? – Dels så gillar jag utmaningen med att försöka få till en bra bild som visar hur ett landskap eller djur ser ut. En människas ögon är många gånger bättre än vad kameran är så det kan vara väldigt klurigt ibland att få till just den bilden som man vill ha. Sen gillar jag kreativiteten, att man kan välja precis vad man själv vill skapa och uttrycka med kameran.

 

Simon fotar främst som en hobby men det har hänt att han tagit betalt för ett och annat uppdrag.

– Man kan säga att det är ”en hobby+” eftersom det har blivit en del frilansuppdrag men då riktat mot företag och produktbilder istället för djur och natur. Jag vill särskilja passion och arbete då jag tycker att det är två olika saker, så nej det är inget jag jobbar heltid med, berättar han.

År 2010 startade Simon en blogg där han började posta de bilder han tog. Det är en av de mest besökta bloggarna i Kalmar.

– Jag hade hållit på med fotografering ett tag och kände att det var lite synd att jag inte gjorde någonting med bilderna, de låg helt enkelt bara på datorn, säger han och fortsätter:

– Så från början var det mer för att visa upp mina bilder för andra och se vilken respons jag fick men sen har det resulterat i att jag har fått lära känna väldigt många bloggare och fotografer med samma intresse, det har helt klart varit det bästa med att börja blogga.

 

Vad är då det roligaste med att fota? – Det är nog att det finns så otroligt mycket att fota och många områden inom fotografering, det är allt från natur och stora landskap till vildliv och macro. Sen när man fotar djur och natur så får man alltid se och uppleva nya platser.

Hur blir man bättre och utvecklar sig? – Det finns många olika sätt som man kan utveckla sig på! Det kan vara allt från att man själv sätter upp egna mål på vad man vill åstadkomma med sitt fotande till att man stöter på problem och att man då kanske får vända sig till någon som kan hjälpa en, som till exempel fotobloggar, youtube-filmer eller fotoböcker. Jag tror på en blandning av de olika sätten för att man ska utvecklas på bästa möjliga sätt, avslutar Simon.

Kolla in fler av Simons bilder i bildspelet ovan.