Sista matchen innan omstarten: "Hoppas kunna avsluta bra"

IFK Kalmar spelar säsongens sista match under lördagen.

delningar

IFK Kalmar har plockat tre poäng på 21 matcher och har hittills släppt in hela 78 mål. Under lördagen åker laget till Eskilstuna för att möta Eskilstuna United DFF i säsongens sista match. Eskilstuna har plockat 28 poäng på 21 omgångar och sist lagen möttes vann Eskilstuna klart med 3-0.

Nu hoppas IFK Kalmars tränare Martin Sjöstrand på att man kan avsluta säsongen på ett bra sätt för att få med sig en positivt känsla inför nästkommande säsong där man får börja om i Elitettan.

– Det hade varit oerhört skönt med en seger och det är det vi har jobbat med och vi hoppas på att få avsluta Damallsvenskan med en riktigt bra prestation, säger Sjöstrand.

Och att motivera spelarna inför sista matchen ska inte vara några större problem menar han.

– Jag tror nog det är tvärtom egentligen. Alla visade mot Piteå hur bra vi kan vara om vi jobbar bra ihop. Det är sista chansen att visa upp oss på den högsta nivån.

Finns det en revanschlustan hos er och tjejerna?

– Ja men det gör det, det råder ingen motivationsbrist alls.

Förra omgången mötte Kalmar Limhamn/Bunkeflo hemma och förlorade med 3-0 efter att man tappat matchen efter dryga tio minuter.

– Nycklarna nu blir det viktigaste att vi får balans i laget och att vi ligger kompakta och jobbar med vårt omställningsspel, det var lite det som saknades sist.

Till matchen ska nästan alla vara redo för spel förutom Frida Johansson och Shade Pratt. Målvakten Tove Enblom kommer dessutom att missa matchen på grund av en hälskada som hon ådrog sig i den sista matchförberedande träningen.

– Jag har ingen mer information i nuläget dessvärre, men det är tråkigt för Tove, skriver Sjöstrand i ett sms.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar