Laddar

”Sjöa” tillbaka som målskytt – med egensnickrat skydd

"Jag har klippt i målvaktsbyxor och köpt spännband på Biltema", säger KHC-forwarden.

delningar

Efter sju matchers frånvaro var Kalmar HC-spelaren Niklas ”Sjöa” Sjöström tillbaka på isen i 5–0-segern mot Borås. I inledningen av tredje perioden var det just Sjöström som punkterade matchen när han i numerärt underläge kom fri och satte 3–0 till hemmalaget. 

– Det var riktigt kul att vara tillbaka, speciellt nu när vi vann. Även om man varit med i laget på träning och på läktaren vid matcherna så bidrar man inte på samma sätt, säger KHC-forwarden, som fortfarande hämmas en del av en efterhängsen överkroppsskada.

– Jag har gjort ett eget specialskydd, men får man en propp där kan det ta illa. Men det kändes ändå bra i dag. Skyddet funkade så det var inget jag tänkte överdrivet mycket på.

Berätta mer, hur gick du till väga när du ”byggde” skyddet? – Jag har klippt i målvaktsbyxor och köpt spännband på Biltema. Jag fick en tanke och har tränat med skyddet i veckan. Även om jag blir lite stelare så kan jag röra mig okej, det funkar bra, förklarar Sjöström.

När Jimmie Svensson kastade in handduken innan matchstart fick Sjöström kliva in in i kedjan med David Algulin och Viktor Crus-Rydberg. 

– Några av oss fick slita hårt i boxplay där vi gick rent och till och med gjorde ett mål. Samtidigt hängde vi ett par i vårt eget powerplay. I matcher mot sådana här bra lag är special teams viktigt, säger Sjöström.

Samtidigt fortsatte de nya finländarna Jarkko Hattunen (1+1) och Mikko Männistö (0+2) att briljera.

– Hattunen är en spetsspelare framåt. Han gjorde tre mål förra matchen och ett i dag. Sedan har vi de finska backarna där har vi också har rustat upp. De bidrar med stabilitet, avslutar Sjöström.

Kalmar HC leder alltvåan, fyra poäng före Mörrum. Två omgångar återstår innan playoff-spelet tar vid.

 

Relaterade artiklar