Laddar

Sju absurda händelser som stoppat flyget

Alla flygresor går inte lika smidigt som man tänkt sig.

delningar

Minst hundratusen flygplan reser varje dag över världen, enligt flygspårningsföretaget Flightradar24.

Den som någon gång har flugit, kan säkerligen hålla med om att vissa flighter har varit bättre än andra, men flyghistorier lika märkliga som dessa har du förhoppningsvis sluppit vara med om:

1. Invasion av bin Under september 2017 strandsattes ett flyg på Kualanamu International Airport i Indonesien. Anledningen var att tusentals bin landade på flygplanets högra vinge. Irriterade passagerare fick vänta i en och en halv timme på brandkåren, som spolade bort bina från flygplanet.

2. Kackerlackor åkte första klass För ett par år sedan hittade förskräckta flygvärdinnor en koloni med uppemot 50 kackerlackor i förstaklass-kabinen på ett American Airlinesflygplan som var på väg från Miami till Washington. Passagerarna var tvungna att sitta kvar på sina platser medan skadedjuren bekämpades. Två timmar senare kunde flyget lyfta från flygplatsen.

3. Orm på flyget Som inspirerat av filmen Snakes on a plane, år 2012 tvingades ett plan att göra en nödlandning i Egypten då en passagerare blivit biten av en kobra. Passageraren hade smugglat ner ormen i sitt handbagage. Efter att ha blivit biten försökte passageraren att få ner ormen igen men den lyckades istället smita. Kobran kröp runt i kabinen till de andra passagerarnas stora fasa.

4. Skorpionstucken Ombord på ett plan blev en kvinna stucken av en skorpion. Planet skulle flyga från Los Angeles International Airport till Portland i USA. Istället fick planet återvända till gaten så att kvinnan kunde få sjukvård.

5. Myror i luftkonditioneringen När personalen startade luftkonditioneringen på ett flyg från Mexico City föll hundratals eldmyror ut från fläktarna i kabinen. Planet hade stått stilla vid gaten en stund men det är oklart hur myrorna kom in i ventilationen.

6. Kungliga hästar Kaos utbröt när sex hästar som ägdes av en Saudiarabisk prins blev skärrade och började härja i ett lastutrymme på en flygplats i Egypten. Passagerarna fick vänta över en timme medan en veterinär sövde hästarna.

7. Katt i cockpit För något år sedan försvann den tioårige katten Ripples från platsen jämte sin ägare på ett flygplan från Halifax till Toronto. Kabinpersonalen sökte förgäves efter katten, tills man fann honom i cockpit. Katten vägrade att komma ut från det lilla elektronikutrymmet så personalen tvingades skruva isär panelerna, vilket försenade flyget med fyra timmar.

Listan är sammanställd från Huffingtonpost och Vagabond.

Relaterade artiklar