Laddar

Sju spelare saknas för Kalmar FF: "Ska ta ytterligare steg"

Magnus Pehrsson menar att Kalmar just nu är i en process och hoppas på ytterligare steg i matchen mot Zorya. - Foto: Mattis Andersson

Östersund tog dubbla segrar mot dem i Europa League. Nu ska Kalmar FF mäta sig mot det ukrainska laget.

delningar

Klockan 15.00 på tisdagen spelar Kalmar FF sin andra match i Turkiet. Denna gången är det ukrainska Zorya Luhansk man möter i Belek. Senast spelade man oavgjort mot Arsenal Tula. Huvudtränare Magnus Pehrsson var mer nöjd efter senaste matchen och hoppas att man sa kunna fortsätta på den inslagna vägen.

– Jag hoppas vi kan fortsätta på det spåret vi visade upp i den senaste matchen. Det innebär ett starkt försvarsspel och att vi fortsätter hitta sätt att pressa högre upp i banan och få fler bollvinster på offensiv planhalva, säger Magnus Pehrsson till kalmarff.se.

Även om Pehrsson var nöjd med prestationen så har han sekvenser han vill utveckla. Han är tydlig med att laget just nu är i en process.

– Vi har haft videomöten där vi gått igenom matchen noggrant och utifrån det haft diskussioner inom gruppen. Det vi hoppas få se imorgon är att vi kommer in med lite mer rörelser och jobbar mer med vår positionering. Då kommer vi kunna ha ett större bollinnehav på motståndarnas planhalva och få till fler chanser utifrån det. Vi har haft relativt få dagar att jobba på samtidigt som vi byter ut en hel del spelare tills imorgon, vilket man ska ha respekt för. Men givetvis siktar vi på en stark insats där vi ska ta ytterligare steg framåt i vår process.

Den kommande motståndaren Zorya Luhansk är bekant som gammal motståndare till för Östersund. För tillfället ligger man på en 4:e plats i den ukrainska högstaligan. Från den serien har man för närvarande är uppehåll. Pehrsson har inför matchen analyserat sin kommande motståndare. Han har respekt inför matchen.

– Vi har tittat på deras två senaste matcher innan uppehållet i december. Utgår vi från det håller jag de lite högre än vår senaste motståndare, Arsenal Tula. Det är ett lag som för 1,5 år sen var i gruppspelet i Europa League och i höstas åkte de ut i sista kvalrundan till samma turnering, mot Red Bull Leipzig. Det kommer bli en väldigt bra värdemätare för oss där vi även har några spelare i truppen som inte mött denna typen av motstånd tidigare, avslutar Magnus Pehrsson.

Inför matchen har Kalmar hela sju spelare borta. Trots detta har man en trupp på hela 19 spelare.

Relaterade artiklar