Ska tillbaka på vinnarspåret: "Måste hitta inställningen"

Två raka förluster och elva insläppta mål på två matcher – nu vill man hitta tillbaka igen.

delningar

Kalmar HC har åkt på stryk i de senaste två matcherna och har ett mindre smickrande facit på hela elva insläppta mål på 120 minuters hockey. Enligt backen Jens Andersson finns det bara en väg att gå för att vända det – och det är hårt jobb.

– Det bästa är nog att inte grotta ned sig för mycket. Vi har inte spelat särskilt bra, det ska man väl säga. Men vi måste hitta ett sätt att hitta tillbaka och göra det vi gör bra ännu bättre, säger han.

7-3-förlust borta mot tabellåttan Hanhals och 4-1-förlust hemma mot tabellsexan Kallinge/Ronneby. Under söndagen gästar nästjumbon Helsingborg HC och en ny förlust skulle bli jobbig mentalt.

– Det är klart, en förlust är aldrig rolig att åka på och åker man på flera förluster på rad så är det såklart ännu värre. Men det blir ett bra test att just Helsingborg som ligger näst sist kommer på besök så får vi som sagt hitta inställningen direkt.

Varför har ni förlorat de sista två?

– Jag vet inte riktigt, vi har fuskat litegrann i vissa delar. Från backcheck till allt egentligen. Sen har inställningen inte varit riktigt bra heller, det måste jag säga och vi har kanske trott att det ska gå lättare än vad det har gjort.

För sjundeplacerade Kalmar gäller det att ladda om batterierna och ta sikte mot säsongens femte trea.

– Det är 100% varje byte som gäller, det går inte att fuska någonting, avslutar Andersson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar