Laddar

Skadeskjutet IFK Kalmar inför säsongens viktigaste match

"Givetvis känns det tufft på förhand".

delningar

Ett IFK Kalmar kantat av skador, avstängningar och sjukdomar gästas av seriesuveränen Växjö DFF på lördagen.

Sedan tidigare är listan över långtidsskadade spelare extremt lång. Senast adderades Emelie Brandt till den listan, när hon slet av ledbandet i höger knä.

Nu är dessutom Fanny Nilsson och Josefine Nilsén osäkra på spel.

– Det är extremt många borta på grund av skador, avstängningar och sjukdomar. Ibland blir det så här, det är inte roligt, men inte mycket att göra åt. Givetvis känns det tufft på förhand, säger IFK-tränaren Jonas Walfridsson.

Elin Bergkvist saknas efter tre gula kort, liksom skyttedrottningen Amanda Fredriksson, som drog på sig sin sjätte varning senast.

– Det är tunt, men vi kommer ställa upp med elva friska spelare som kommer ge allt. Givetvis är det tungt när man inte har med spelare som till exempel Amanda. Hade vi haft en till sådan på bänken hade det varit helt otroligt. Men samtidigt hade hon nog inte spelat här då.

I och med höstens knackiga spel och uteblivna resultat, parkerar IFK Kalmar precis utanför de allsvenska direktplatserna. Andraplacerade Assi ligger en poäng före IFK inför helgens omgång.

– Vi ser det som vilken match som helst. Det måste vi göra.

Men det är ingen optimal situation? – Nej, så klart inte. Vi får bena ut hur vi ska spela under morgondagen (lördag). I vanliga fall har man en plan a och plan b. Nu blir det snarare plan c och d.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.