Laddar

Skådespelardebutant blir Pippis pappa: ”Nervöst, men väldigt kul”

Han känns igen från Svensktoppen nästa. Nu tar Daniel Alleved steget ut på teaterscenen till sommarens Pippi-teater i Kalmar. "Det känns väldigt bra".

delningar

Det råder något av en ”hype” kring sommarens uppsättningen av Pippi Långstrump. När Pippi besökte Skälby Gård i helgen blev det folkfest –  flera hundra personer kom dit.

Nu kan 24Kalmar berätta att det blir Daniel Alleved som blir den sista pusselbiten i Pippi-ensemblen. Han gör rollen som Pippis pappa samt en av bovarna, förmodligen Dunder-Karlsson.

– Det känns väldigt bra, helt otroligt skoj ska det bli. Det verkar finnas ett stort intresse, det bådar gott.

Hur känns det att göra debut som skådespelare?

– Lite nervöst, men väldigt kul. Jag ser fram emot det, barn är den mest ärliga publik man kan ha. Jag jobbar deltid som lärare så jag vet hur man ska ta ungar.

Kommer det att bli musik från din sida under föreställningen?

– Absolut, det kommer att bli lite musik både under föreställningen och när gästerna hälsas välkomna, säger Daniel.

Till vardags gör han mycket företagsevent och krogshower. Daniel har inte sysslat med teater sedan gymnasietiden. För Kalmarpubliken känns han igen från sina insatser i Svensktoppen nästa.

Det var tidigare i våras det började bli aktuellt att ställa sig på teaterscenen när han diskuterade olika projekt med Magnus Kviske, producenten till Pippi i Kalmar.

– Jag frågade honom vad han skulle göra i sommar. ”Sätta upp en barnteater, Pippi Långstrump”. Gud, det lät hur kul som helst. Kort efter det frågade han om jag var ledig och intresserad av att delta, och det var jag ju.

Daniel kommer ursprungligen från Göteborg och det var kärleken som tog honom till Kalmar för två år sedan – hans fru kommer från Borgholm. Nu bor han i en villa i Lindsdal.

Vad har du för relation till Pippi Långstrump?

– Jag älskade henne när jag växte upp. En sådan ikon och ett starkt varumärke som alla känner till och kan relatera till. Den där busigheten hon har, glimten i ögat.

– Det är absolut en av mina favoritkaraktärer av Astrid Lindgren, utan tvekan, säger Daniel Alleved.

Relaterade artiklar