Laddar

Skandinaviens ledande aktör inviger kontor i Kalmar

"Vi är helt unika i det vi producerar och levererar", säger säljchefen.

delningar

Skyltstället har funnits i Kalmar sedan hösten 2016. På torsdagen inviger företaget sina lokaler på Erik Dahlbergs väg.

– Ett riktigt kanonläge. Det är bra flöde med trafik och många ser oss här, säger Pelle Sederkvist, säljchef i Kalmar.

Företaget köptes upp 2011 av Rickard Eriksson och hans två bröder, Samuel och Pontus. 2013 öppnade man sitt första pilotprojekt – och därefter har konceptet med franchise vuxit explosionsartat. För tillfället har kedjan 36 olika kontor från Malmö i söder till Luleå i norr.

– Tanken från början var att förvärva befintliga bolag, men vi insåg snabbt att det här konceptet med franchise var vår väg att gå, säger Rickard Eriksson.

Pelle Sederkvist sprang på Skyltstället av en ren slump – och fastnade för idén direkt.

– Jag kontaktade Skyltstället direkt och ansökte om att få öppna upp här i Kalmar. Nu tittar jag även på expansion i sydöstra Sverige i till exempel Karlskrona, Oskarshamn och Växjö, säger han.

Under torsdagen bjuds såväl befintliga som potentiella nya kunder in till invigningen i de nya lokalerna.

– Tanken är att man ska kunna komma in här, ta en fika, titta på skyltar i vårt showroom och därefter beställa sin produkt, säger Pelle Sederkvist.

– I dag är vi Skandinaviens ledande aktör inom skyltbranschen och tillverkar 90 procent av allt i våra egna fabriker, säger Eriksson.

Hållbart och miljövänligt är nyckelord för Skyltstället.

– Våra skyltar drar 70 till 80 procent mindre energi än våra konkurrenter. Dessutom är vi legotillverkare till Europas flygplatsers hänvisningar. Vi är helt unika i det vi producerar och levererar, säger Sederkvist.

Företaget har fyra fabriker i Sverige och en i Baltikum.

– Vi har direktkontakt med fabrikerna och kan direkt när vi sitter med kunden ringa upp produktionscheferna för respektive fabrik. Det ska vara smidigt att vara kund hos Skyltstället, vilket jag tror att våra partners uppskattar, säger Pelle Sederkvist.

Hur ser ni på framtiden? – Vi vill ju fortsätta expandera. Det här är en häftig grej och vi märker av på marknaden i Kalmar att det är många som tror på oss och vårt koncept.

Relaterade artiklar