Laddar

Skatteverket: Missa inte skatteåterbäringen

För att få sin skatteåterbäring utbetald så måste man ange ett bankkonto. - Foto: Bildbyrån

Flera tusen riskerar att inte få sina pengar i tid.

delningar

Är du sen på bollen när det kommer till digital deklarering och deklarerade du på papper? I så fall är du en av dem som får tillbaka pengar nu om en månad. Eller?

En förutsättning för att pengarna ska betalas ut är att du angett ett bankkonto i din deklaration. Tre av tio, cirka 280 000 personer som ska få tillbaka pengar har inte gjort det och nära 80 000 av dem är födda efter 1990, rapporterar Skatteverket i ett pressmeddelande.

– Den som inte har anmält ett bankkonto får inte skatteåterbäringen automatiskt utbetalad. Det är enkelt att anmäla genom att logga in med e-legitimation på Skatteverket.se eller genom att anmäla utan inloggning på bankgirot.se, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

Saknar man ett bankkonto så kan man fortfarande få sin utbetalning via utbetalningskort, men då måste man höra av sig till skatteverket då de inte längre skickar ut utbetalningskort automatiskt.

– Utbetalningskort till fysiska brevlådor är inte lika säkert och mottagaren slipper dessutom kostnad för avier när utbetalningar går direkt till ett bankkonto, säger Johan Schauman.

Relaterade artiklar