Laddar

Skolkoncern får ny vd

Katharina Sjögren-Edström har utsetts till ny VD i Fria Läroverken.

delningar

54-årige Katharina Sjögren-Edström ersätter Christine Karmfalk, som slutat på egen begäran. Skolkoncernen har sitt säte i Norrköping och har ett dussintal skolor runt om i landet, bland annat i Kalmar.

– Vi önskar Christine lycka till med nya utmaningar. Det känns glädjande att Katharina, med hennes långa och breda erfarenhet från utbildningssektorn, tar över vd-rollen och fortsätter vårt arbete med fokus på kvalitet och elevernas studieresultat, säger Anders Hultin, styrelseordförande i Fria Läroverken, i ett pressmeddelande.

Sjögren-Edström kommer närmast från tjänsten som affärsområdeschef inom Thoréngruppen. Hon tillträdde som vd i tisdags.

– Det ska bli inspirerande att få vara med och fortsätta utveckla bolaget, som jag tidigare följt med stort intresse på distans och nu får bli en del av. För mig blir kvalitetsarbetet viktigt och att fortsätta positionera oss för att vara förstahandsvalet för elever som väljer skola, säger hon.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.