Skön start för Tova och Elin: "Väldigt nöjda med turneringen"

Tova Österberg och Elin Westin. - Foto: Privat

Beachvolley-tjejerna stod för en fin insats i Göteborg.

delningar

Under den gångna helgen smygstartade Elin Westin och Tova Österberg säsongen genom att tävla i Göteborg Easter Cup, en turnering med hög klass.

– Vi är väldigt nöjda med turneringen, det var trots allt vår första turnering tillsammans sedan vi bestämde oss för att satsa som lag, säger Tova Österberg.

I en tuff grupp slutade till slut laget tvåa efter att ha vunnit mot det högsta rankade laget och förlorat i en jämn match mot det tredjerankade laget. Detta innebar en andraplats och avancemang för Tova och Elin.

– Det var riktigt hög nivå på denna challengern och redan innan så att ta sig vidare från gruppen var en vinst bara det, säger Tova.

I och med andraplatsen fick laget möta en gruppetta i kvartsfinalen – och där tog resan slut. Det laget gick sedan och vann hela turneringen. Men Tova och Elin, är trots uttåget i kvartsfinalen, positiva.

– Vi är riktigt nöjda med vår sideout, alltså när motståndarna servar. Mottag och pass satt dessutom oförskämt bra, trots att det är så tidigt in på säsongen och att det är en så pass ny konstellation.

Inför nästa tävling, som går av stapeln i Karlskrona den 5 maj, får dock duon träna på egen hand. Elin har nämligen åkt till Kalifornien för att träna.

– Men vårt fokus på tävlingen i Karlskorna kommer att bli att försöka hitta varandra ännu bättre i transition, hur vi är placerade och hur vi rör oss tillsammans, avslutar Tova.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar