Laddar

Skyttedrottningen frälste IFK Kalmar

Nytt kontrakt i veckan. Poängräddare i ödesmatchen. IFK Kalmars allsvenska hopp lever fortfarande efter Amanda Fredrikssons måldubbel.

delningar

För några dagar sedan kritade hon på nytt kontrakt med IFK Kalmar. Bläcket hann knappt torka innan hon slog till med sitt 22:a och 23:e mål för säsongen i IFK Kalmars blytunga seger hemma mot Östersund. Men det satt hårt inne.

– Helt fantastiskt att vi lyckades vända. Nu lever det på allvar och vi ska verkligen gå för det här nu i slutet av säsongen, säger Amanda Fredriksson.

Hemmalaget hade svårt att skapa målchanser mot bottenlaget från Jämtland i första halvlek.

– Egentligen är det ofattbart att det kändes så avslaget som det gjorde i första med tanke på matchens betydelse. Men i andra kom vi ut som ett nytt lag, även om vi inte riktigt fick till spelet. Men vi krigade och sprang och visade lite vilja i alla fall.

Med kvarten kvar kom kvitteringen.

– Jag kom fri med målvakten efter att ha snappat upp en boll och rullade in den bredvid målvakten, säger Amanda Fredriksson.

På tilläggstid slog hon till igen – IFK Kalmars skyttedrottning.

– Det var så jäkla skönt att se den gå in. Helt magiskt känsla.

Nytt kontrakt i veckan och poängräddare nu. Hyfsad vecka för Amanda Fredriksson? – Haha, ja, den är helt okej va? Jo, men det känns jättebra. Nu kan allt hända och det är mycket nerver inblandat. Vi ska gå för det, så får vi se hur långt det räcker.

IFK Kalmar har en poäng upp till den allsvenska direktplatsen inför de tre avslutande omgångarna.

FOTBOLL, ELITETTAN: IFK Kalmar–Östersunds DFF 2–1 (0-1) Målen, IFK: Amanda Fredriksson 2. Publik: 305, Gröndal.

Relaterade artiklar