Laddar

Skyttekungen vill spräcka poängnollan i derbyt

Marcus Johansson tror på derbyseger. "Vi är fortfarande storebror".

delningar

Tre matcher in på säsongen står förra säsongens skyttekung Marcus Johansson på noll poäng. Mannen som satte alla tiders målrekord i allsvenskan föregående spelår, har haft problem med skador under säsongsinledningen.

– Det har gjort riktigt ont stundtals, men det känns som att jag är på god väg nu. Det blir sakta men säkert bättre hela tiden, även om jag inte är hundraprocentig än, säger Johansson.

Vad är det för skada? – Plantar fasciit heter den tydligen. Det är inte riktigt hälsporre, men det är någon nerv på undersidan av foten som ömmar helt enkelt, vilket gör att varje gång man sätter ner fötterna gör det ont. Då sätter det sig lite i huvudet också och man springer runt och tänker och funderar på var man ska sätta fötterna istället för att lägga fokus på avsluten.

Senast mot Karlstad spelade Marcus Johansson hela matchen.

– Som sagt känns det bättre hela tiden och jag hoppas att det fortsätter så. För att uppnå maximalt resultat hade vila en månad varit det bästa, men det är inte aktuellt för mig. Jag har fått en del behandlingar och använder lite olika sulor.

52 mål på 22 matcher förra säsongen – noll poäng på tre matcher så här långt.

Är det fotproblemen som spökat? – Man ska väl inte bara skylla på det. Det har varit lite stolpe ut än så länge. Sedan har jag inte skjutit riktigt lika mycket än den här säsongen. Man fokuserar på att ta sig till avslutslägena nu istället för att fokusera på själva avsluten. Men jag tror det kommer lossna snart.

Hur känns den egna formen? – Jo, men det känns som att den är på uppåtgående. I och med att skadan kom där har jag inte kunnat träna lika bra och tappat lite tajming. Men helt klart är det på rätt väg.

Efter tre spelade omgångar har onsdagens derbymotståndare Craftstaden tagit full pott och har nio poäng – medan FBC Kalmarsund står på fem pinnar.

– Hade vi bytt spelschema med dem tror jag att det hade varit lite ombytta roller. De har mött lag som är tippade att hamna längre ned i tabellen, medan vi haft Visby och Karlstad på bortaplan, som är väldigt tuffa matcher, säger Marcus Johansson.

Hur slutar matchen? – Jag ser gärna en repris från derbymatchen hemma förra året, så det blir 6-1 till oss. Vi ska visa att vi verkligen fortfarande är storebror.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.