Slottschefen ser fram emot årets säsong: "Öland är på frammarsch"

Jan-Åke Johansson, slottschef Borgholms slottsruin. - Foto: Tilda Eriksson

Borgholms slottsruin har öppnat upp för säsongen.

delningar

Sommaren 2017 besöktes Borgholms Slottsruin av 117 000 besökare. Under sommaren 2018 minskade besöksantalet med 2000 personer. Slottschefen Jan-Åke Johansson ser med ljusa ögon inför årets säsong.

– Vi höll ett ganska skapligt besöksunderlag förra året och backade inte nämnvärt tack vare vädret. Jag tror vi får en bra säsong även i år. Jag ser med tillförsikt på det. Vi har ju ganska många konserter bokade. Hela Öland är ju på frammarsch egentligen och det får vi glädje av också. Sedan har vi en fördel av 136:an. Det är mycket trafik som går förbi här, säger Jan-Åke Johansson, slottschef Borgholms slottsruin.

För några veckor sedan tecknade Statens Fastighetsverk och Borgholms kommun en femårig utvecklingsplan för slottsruinen. Där avslöjades det att en hiss till andra våningsplanet ska byggas till. En investering som Jan-Åke tror väldigt mycket på.

– Hissen är jätteviktig för oss. Det finns stora ytor på andra planet och skulle utöka tillgängligheten ännu mer och även utöka de intäktsskapande ytorna. Det kommer gå att ha middagar där med trubadur bland annat, säger Jan-Åke.

Bland annat kommer Laleh, Sven-Ingvars och Ulf Lundell att spela på Borgholms slottsruin. Men ett evenemang som Jan-Åke ser extra mycket fram emot är Borgholm Brinner.

– Det är ett häftigt evenemang. Det var en lyckad festival förra året och hoppas det blir lika bra i år, säger Jan-Åke Johansson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar