Laddar

Trots slutforcering – FBC föll med uddamålet

FBC Kalmarsund lyckades inte trycka dit kvitteringen. "Det är tungt".

delningar

På parkettgolvet i Habo gick hemmalaget fram till en 3–0-ledning tidigt i andra perioden. Fram tills dess var det inte mycket som hade stämt för FBC Kalmarsund. 

– Första perioden är svag av oss. I andra kommer vi in mer och mer i det och andra halvan av matchen styr vi helt och hållet, säger William Larsson som själv gjorde 3–1.

Trots att FBC tog över spelet hade laget svårt att komma ikapp Fagerhult/Habo på resultattavlan. I tredje perioden reducerade Gustav Bäckstedt till 5–4. Då återstod det tolv minuter av ordinarie tid och känslan var att FBC skulle lösa minst sudden death.

– Men vi fick inte in bollarna. Det var ribbskott och deras målvakt gjorde räddningar som inte finns. Jag hade själv ett skott i kryssribban, säger Larsson.

Med knappa minuten kvar plockade FBC ut målvakten och spelade sex mot fem. Hemmalaget lyckades ändå freda sitt mål och matchen slutade 5–4.

– Visst, de vinner mycket på att spela här men samtidigt ska vi vinna en sådan här match. Det går riktigt fort på parketten och de kastar in mycket bollar på kassen och brunkar in dem. Det vinner man mycket på i de här tajta matcherna. Det är tungt just nu, säger Larsson.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.