Laddar

Små ljusglimtar för Smålands Motor efter storbranden

"Det är som att gå ut och spela en fotbollsmatch där man ligger under med 200 mål, det går inte att vinna hur mycket man än vill det," säger ägaren Ted Linde.

delningar

Under natten till onsdagen härjade en storbrand i Smålands Motors lokaler som slukade nästan allt i sin väg. Sedan dess har det varit full fart och outtömligt arbete för ägaren Ted Linde.

– Man kan inte föreställa sig det förrän man själv har varit med om det. Det är som att förlora en närstående, man vet inte hur det är. Att ta tag i det här arbetet säger jag är som att gå ut och spela en fotbollsmatch där man ligger under med 200 mål, det går inte att vinna hur mycket man än vill det, säger han.

Drygt en vecka efter branden så finns det trots allt vissa små ljusglimtar i allt det mörka. Personalen är på väg att få nya tillfälliga uppdrag, bland annat förflyttas några till Smålands Motor i Karlskrona och Oskarshamn.

– Vi gör allt för våra anställda och kunder, det är dem vi prioriterar. Byggnaden och skadorna får försäkringsbolaget sköta. Vi jobbar helt och hållet med att få igång vår personal.

Det måste vara skönt att veta att det verkar lösa sig när man inte bara ansvarar för sig själv vid en sån här händelse? – Det är ju det som alla företagare står inför, man har 150 munnar att mätta och då blir det jobbigt. Vissa anställda har varit här så länge som 42 år och helt plötsligt finns det inget jobb att gå till. Det är jättesvårt. Sen är det olika för alla, vissa har inget emot att vara lediga en tid medan världen rasar för andra. Det är en situation som är tung för oss att hantera.

En annan positiv sak är att däcken i däckhotellet klarade sig. Det innebär att man kommer att kunna erbjuda däckbyten, förhoppningsvis senast på måndag nästa vecka.

– Så fort vi har fått igång telefonerna så kommer man kunna ringa för att boka tid. Mer information kommer att komma på vår hemsida. Nu när våren har bestämt sig för att komma känns det bra att kunna komma igång med det.

Det bästa har dock varit alla som har hör av sig efter branden med uppmuntrande ord och erbjudit hjälp.

– Det har varit fantastiskt positivt. Jag har fått hundratals sms och mail och folk som hälsar på stan. Smålands Motor är ju 55 år gammalt och de flesta har någon sorts relation till oss vare sig man har sommarjobbat eller haft sin bil här. Det är många som har ringt och erbjudit lokaler och det känns bara positivt. Det känns jätteskönt och det är sånt som hjälper en igenom en sån här händelse, avslutar Ted Linde.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.