Laddar

Smolk i KFF:s glädjebägare – tre spelare utgick skadade

Rasmus Elm var briljant och spelade fram till målet – sedan byttes han ut – skadad. "Kände av baksidan av låret."

delningar

Det märktes tydligt att det var ett revanschsuget Kalmar FF som kom ut till hemmapremiären på Guldfågeln Arena. Dels på grund av förlusten i seriepremiären på Bravida Arena, men även för den tunga 5–1-förlusten man åkte på i förra årets premiär på GFA – mot just Elfsborg.

Redan efter två minuters spel tvingades Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard till två kvalificerade räddningar.

I den 35:e minuten åkte Kalmar på ett rejält bakslag när Rasmus Elm, som under stora delar av den första halvleken var briljant, tvingades utgå skadad. Innan dess hade han dock hunnit med att spela fram Papa Diouf med en magisk passning. Diouf satte distinkt Kalmars segermål redan i den 20:e minuten.

– Han kände av baksidan av låret. Den här matchen var det högt tempo i och han har inte varit riktigt van vid det. Efter att Rasmus klev ut fick vi en liten nedgång, men spelarna gjorde det ändå bra. Tiden talar för oss och att vi får träna i kapp, säger KFF-tränaren Nanne Bergstrand.

Under första 45 minuterna hade Elfsborg knappt ett enda skott på mål. Efter matchen hyllade Kalmartränaren sina spelares engagemang.

– Det krävs väldigt mycket passion för att spela det höga presspelet som vi gjorde i dag. Sett över 90 minuter tycker jag att vi gjorde det väldigt bra, även om vi blev tillbakatryckta sista 20, säger Bergstrand.

Även Måns Söderqvist och Tobias Eriksson klev av i andra halvlek.

– En ren säkerhetsåtgärd på Måns. Han sprang mycket och var trött. När det gäller ”Tobbe” så bytte vi honom eftersom han är trött i en muskel och får problem när han slår till bollen.

I och med trepoängaren mot Elfsborg har Kalmar FF äntligen lyckats vinna en hemmapremiär. Senast det hände var mot Djurgården i samband med att Guldfågeln Arena invigdes 2011.

FOTBOLL, ALLSVENSKAN: Kalmar FF–IF Elfsborg 1–0 (1-0) Målet, KFF: Papa Diouf.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.