Snabbmatskedja vill hjälpa till med integration: "Skapar engagemang"

Ett nytt samarbete ska mätta två behov. - Foto: Dennis Johansson

Via ett lokalt samarbete ska fler hitta nya jobb. "Man blir verkligen anställningsbar".

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Snabbmatskedjan McDonalds har ett stort behov av personal. Därför ska ett nytt samarbete mellan Arbetsförmedlingen, McDonalds och Astar se till att behovet fylls – och främja integrationen.

En utbildning i samarbete mellan parterna där man kombinerar svenskastudier med en anpassad utbildning som ska leda till jobb på McDonalds har inletts. Under torsdagen inleder de första tolv eleverna utbildningen.

–  De elever som går denna utbildning kommer dels att få lära sig svenska och sedan ska de samtidigt utbildas till personal hos McDonalds. Utbildningen startar nu och eleverna ska sedan ut i anställning i juni, berättar Mari Lax, enhetschef för Astar i ett pressmeddelande.

Tanken är att samarbetet kommer att börja i Kalmar men att konceptet kan flyttas till andra orter.

McDonalds Kalmars HR Manager Frida Bergvall vet att ett liknande koncept har testats tidigare i Oskarshamn och Västervik.

– För att få personer att stanna hos oss så krävs lite mer underbyggd förståelse för vår verksamhet. På det här sättet, där man får utbildningen av Astar, hjälp av Arbetsförmedlingen och själva praktiken hos oss, så blir det inte bara ett snabbspår till jobb utan man blir verkligen anställningsbar vilket är stor skillnad. Det skapar engagemang och stolthet hos personer, säger hon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar