Snart kan Kalmariterna flyga mer miljövänligt

. - Foto: Matilda Larsson

Nytt samarbete ska bidra till mindre klimatavtryck för resenärer som flyger.

delningar

Kalmariterna kommer snart att kunna flyga mer miljövänligt. Bakgrunden är ett samarbete mellan resebyrån goTO Nordics, med huvudkontor i Kalmar, och Fly Green Fund.

Fly Green Fund är en ekonomisk förening som ger företag och privatpersoner möjlighet att reducera sitt klimatavtryck vid flygresor.

Målet är att så många som möjligt tillsammans ska ”kickstarta” marknaden för bioflygbränsle i Norden. goTO Nordics kommer att bidra till Fly Green Fund med en summa varje år som baseras på antalet resenärer som åkt med bolaget. Utöver det kan företagets resenärer, på frivillig basis, bidra med en egen insättning i fonden genom att välja till det i bokningsprocessen hos resebyrån.

– Vi kan med glädje konstatera att det finns en stor enighet bland flygbranschens alla aktörer att ställa om till fossilfritt bränsle. Utmaningen just nu är att tillgången inte kan matcha efterfrågan och att produktionskostnaden ännu är för hög. Fly Green Fund har därför en viktig funktion att fylla, säger Olle Fält, vd för goTO Nordics.

Av pengarna som kommer in i fonden går 75 procent till inköp av bioflygbränsle och 25 procent till att stötta initiativ som bidrar till att få igång kontinuerlig och storskalig produktion i Sverige. 

– Det är riktigt kul att goTO Nordics AB både bidrar direkt och erbjuder sina resenärer att bidra till Fly Greeen Fund. Nu mer än någonsin är det viktigt att vi tillsammans gör vad vi kan för att minska utsläpp som påverkar den globala uppvärmningen, säger Susanne Sävenfalk, vd för Fly Green Fund. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar