Laddar

Snöovädret orsakade inställda flyg

(UPPDATERAD 11:28) Helgen snöfall stoppade flygplanen från att landa i Kalmar på söndagskvällen. Därmed fanns det inga plan redo för morgonflighterna.

delningar

Som 24Kalmar rapporterade om på söndagen så hade SMHI utfärdat en klass 2-varning över Kalmar län och Öland. Det kom stora mängder snö, främst i den norra delen av länet. Det var även en kraftig vind i samband med ovädret.

Flygtrafiken påverkades kraftigt på söndagen då tre reguljärflyg från Stockholm fick omdirigeras till Ronneby och ett charterplan från Las Palmas fick landa på Landvetter. Resenärerna fick istället ta buss för att komma tillbaka till Kalmar.

Detta innebär att det saknades plan till morgontrafiken från Kalmar. Passagerarna som skulle åka med SAS-flighten till Arlanda 6:25 blev ombokade till ett flyg från Ronneby. Deras buss avgick 06:00 från Kalmar mot Blekinge.

Även BRA:s flight till Bromma 06:35 fick ställas in. De passagerarna blev ombokade till flygningen klockan 09:30. Den flygningen kunde avgå med cirka 30 minuters försening.

På måndagsmorgonen nedgraderade SMHI sin vädervarning till Klass 1 för Kalmar län och ingenting för Öland. Vid halv elva på förmiddagen tog SMHI bort varningen även för Kalmar län.

Under dagen väntas det omkring 5-10 centimeter snö eller blötsnö i kombination med friska vindar.

Relaterade artiklar