Laddar

Snöpliga finalförluster i Gothia Cup

Historien upprepade sig – CL98 föll återigen på straffar i Gothia Cup-finalen.

delningar

Förra året tog två lokala innebandylag hem Gothia Cup. I år var CL98 IC:s P13-grabbar ett av två lokala inslag i finalerna under den stora innebandyfesten. Och precis som i fjol var det IBK Allingsås som stod på andra planhalvan som motståndare.

Förra året förlorade CL98 på straffar och dessvärre för Kalmarlagets del upprepades historien.

CL98 hade ledningen med både 3-2 och 4-3. Efter ett sent kvitteringsmål av Allingsås gick matchen till straffar. Väl där var det de regerande mästarna som var starkast och CL98-grabbarna slutade tvåa i P13-klassen, bland 61 lag.

– Tungt, tungt, så klart. Vi trodde på revansch i år och grabbarna har gjort det fantastiskt bra. Vi är nöjda med insatsen, även om det är jobbigt för dem just nu, säger coach Erik Janefrid.

Det får blir tredje gången gillt nästa år? – Ja, så är det. Grabbarna är värda en stor eloge och trots lite sjukdomar som har stört stod vi där i final i år igen. Vi ledare är jättestolta.

CL:s P14-killar åkte ut i semifinal mot tjeckiska Tatran Stresovice med 7-4.

Även FBC Kalmarsund Ungdom hade ett lag i final. I P15-klassen fick man ge sig mot FBC Lerum med uddamålet. Svante Janefrid och William Alvarmo målade i 3-2-förlusten för FBC Ungdom.

Totalt reste CL98 med elva lag till turneringen. FBC Kalmarsund Ungdom deltog med fem lag.

Relaterade artiklar