Spaningsledaren: Här dumpades Annelie Ojonens kropp

Stig Svensson var spaningsledare i fallet med försvunna Annelie Ojonen. I en ny radiodokumentär berättar han för första gången vad han tror hände. " Jag tror hon slängdes från Ölandsbron ner i Kalmarsund", säger han.

delningar

Stig Svensson, i dag pensionerad polis, var spaningsledare i fallet med försvunna Annelie Ojonen. Han har tänkt mycket på fallet genom åren och i en ny radiodokumentär i P4 berättar han för första gången vad han tror hände.

Annelie försvann den 19 september och hon har aldrig återfunnits. Hennes dåvarande sambo åkte till jobbet på morgonen och Annelie skulle börja sitt jobb vid 11.00 på flygplatsrestaurangen i Kalmar. Hon dök dock aldrig upp. Hennes bil sågs vid 07.30-tiden stå slarvigt parkerad på gårdsplanen vid hennes och sambons hem. Tidigare under morgonen, vid 03.30-tiden, hörde en granne ett metalliskt skrapande ljud. Polisen fann sedan en skråma på Annelies bil, en skråma som kom från att den skrapat emot grindstolpen vid huset. En teknisk undersökning visade att bilen vid tillfället den skrapade i grindstolpen hade en last på 50 kilo, vilket var Annelies vikt.

Annelies bil användes den natten, det står helt klart. Det höll även hennes dåvarande sambo som satt häktad med om, säger Stig Svensson som tror att Annelies kropp fanns i bilen vid tillfället.

För första gången berättar också Stig Svensson vad han tror hände med Annelies kropp.

– Ett vittne som körde mot Öland vid fyratiden på morgonen den 19 september såg en bil stå parkerad på bron, mot Kalmar. Vittnet såg en människa framför parkeringsljusen, det är ju skumt. Det stämmer också i tid med det skrapande ljudet som grannen hörde, och det var en liten bil. Jag tror det var Annelies bil och att hon kastades i vattnet från Ölandsbron. Det är en känsla jag har haft hela tiden.

Trots omfattande sökningar i Kalmarsund, även med undervattenskamera, har inte Annelies kropp hittats. Stig Svensson tror ändå att det är så det gått till.

– Det blir en logisk förklaring.

DETTA HAR HÄNT I FALLET:

Annelie Ojonen, 24, sågs senast den 18 september 1997 på Pizzeria Bonito i Färjestaden vid 20-tiden där hon och hennes sambo hämtade pizza.

Enligt hennes sambo äter paret pizza hemma och går sedan och lägger sig vid 22.30-tiden.

07.30 på morgonen den 19 september åker en vän förbi parets hus och ser Annelies bil stå slarvigt parkerad.

Vid 12.00 ringer Annelies arbetskamrater på restaurangen där hon jobbar till henne då hon inte dykt upp på jobbet.

Klockan 17.05 kommer hennes sambo hem och ingen är då hemma enligt honom.

Vid 19.30 ringer han polisen.

Enligt polisen finns en rad märkliga omständigheter i fallet. Grannar ska ha hört hög musik och höga röster under natten, och Annelies bil påträffas krockskadad och slarvigt parkerad på uppfarten med startnyckeln i.

Annelies maskot i form av ett troll samt husnycklarna som båda satt ihop med bilnycklarna saknas.

Annelies glasögon och astmainhalator, som hon vanligtvis alltid har med sig, är kvar i hemmet.

Skrapmärken i grindstolpen där Annelies bil kört in visar att bilen vid tillfället hade en last på 50 kilo, vilket motsvarar Annelies kroppsvikt.

På lördagen hittas lyktglas från Annelies bil 700 meter bort på en enslig grusväg.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar