Laddar

Sparsherifferna gav tips till bättre privatekonomi

Organisationen Aktiespararna besökte i veckan Öland för att ge råd om spartips. "Vi vill få fler intresserade av sin privatekonomi", säger Jan-Åke Karlsson.

delningar

I veckan arrangerades en sommaraktiekväll på Halltorps Gästgiveri. Träffen arrangeras av Ölands Bank och Aktiespararna som även hade bjudit in Ulf Petersson, som är börskrönikör på tidningen Dagens Industri.

En av sparsherifferna som var på plats var Jan-Åke Karlsson, ordförande i Aktiespararna Kalmar/Nybro. Med sig hade han en amerikansk polisbil, omgjord till sheriffbil.

– Vi vill på så sätt väcka uppmärksamhet. Främst vill vi nå ut till ungdomar och ge de förståelse och kunskap om hur man ska spara för att kunna ha glädje av pengarna i framtiden, säger Jan-Åke Karlsson.

Aktiespararna Kalmar/Nybro har över 1 500 medlemmar och en del av verksamheten är förlagd till företagspresentationer och i höst kommer organisationen att hålla utbildningar i aktiekunskap genom Vuxenskolan.

– Vår målsättning är att få fler intresserade av sin privatekonomi, säger Jan-Åke Karlsson.

Besökarna fick även ta del av börskrönikören Ulf Peterssons syn på börsläget i världen och sina framtidstankar om kursutvecklingen.

Jan-Åke Karlssons tips för att lyckas med ditt sparande:

1. Tänk långsiktigt i ditt sparande.

2. Spara regelbundet.

3. Placera dina pengar i olika aktier för att minimera riskerna.

Relaterade artiklar