Laddar

Specialtillverkad Arla-ost säljs under skördefesten

Till Ölands skördefest har Kalmar mejeri och lokala gårdar tagit fram Arlas Skördeost. Den kommer enbart att säljas under två dagar på skördefesten.

delningar

Mjölken till Arlas skördefestost levererades till Kalmar mejeri från lokala gårdar vid förra årets skördefest. Cirka 2000 ostar tillverkades och har sedan lagrats i tolv månader.

Den speciellt framtagna osten kommer bara att säljas under fredagen och lördagen på Ölands skördefest. Smaken och konsistensen beskrivs som en bladning av klassikerna Herrgård och Präst.

– Arlas Skördefestost kommer att tillverkas efter samma recept varje år men beroende på väder och vind får osten sin unika smak och konsistens. Vår osttillverkning kännetecknas av ett gediget hantverk och stor passion, så det känns extra roligt att få vara med och starta en ny osttradition med smak av Öland, säger Ola Lindblad, ostmästare på Kalmar mejeri.

Mjölken till skördefestosten för 2017 kommer att levereras under den kommande helgen, och sedan lagras i ett år.

Den som är intresserad av årets ost hittar den på ostfestivalen på Drottning Victorias Hotell och vilohem i Borgholm, i Arlas monter på Borgholms torg och hos bonden Kerstin Persson i Köpingsvik.

Relaterade artiklar