Laddar

Speciell match för FBC:s Jönköpingskoloni

"Det är svårt att säga något annat, det är killar man haft väldigt länge, och några man till och med har spelat med", säger FBC-tränaren inför mötet med klubben som han själv tog upp i allsvenskan.

delningar

Kalmarsund jagar en playoff-plats till Superligan. Östra SK slåss med näbbar och klor för att överleva och behålla sin allsvenska status. På lördagen gästar Emil Stille, Tim Nyander och Max Johansson förra klubb Kalmar sportcenter.

Ett motstånd som FBC-tränaren Emil Stille känner väldigt väl. Förra säsongen coachade han laget som tog steget tillbaka upp i allsvenskan. Han hymlar inte heller med att matchen kommer bli speciell för hans egen del.

– Det är svårt att säga något annat, det är killar man haft väldigt länge, och några man till och med har spelat med. Så det är klart att man har många band till klubben och till spelarna där, säger han.

Inför förra säsongen hämtades Tim Nyander in från Östra. Till den här säsongen plockade Stille med sig backen Max Johansson från Jönköpingsklubben.

– Jag sa till killarna i går att jag kan stå och rabbla i timmar hur Östra gör i alla lägen, men det skulle vi inte må bra av. Det viktigaste är att lägga fokus på oss själva och att ha koll på deras viktiga bitar.

Vilka bitar är det? – De är i mångt och mycket ett spelskickligt lag, vilket är lite ovanligt bland bottenlag. Sedan hoppas jag att vår spets fäller avgörandet till slut.

Johan Wittberg och Anton Nilsson missade matchen förra helgen på grund av skador. Till Östra-matchen ser Nilsson ut att kunna spela. Kapten Wittberg ser dock mer tveksamt ut.

– ”Nisse” (Anton Nilsson) tränade för fullt i går (läs i torsdags) och kommer förmodligen kunna starta. ”Witte” har problem med sina ljumskar och har inte tränat i veckan. Vi får se hur han mår när det är dags. Inte omöjligt att han är med i truppen, men vi vill inte chansa heller.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.