Spetsförvärvet aktuell för en startplats: "Väldigt intressant"

. - Foto: Carl Winsth

Lindsdals IF går in i ett tufft spelschema, först ut är tabelltrean IFK Karlshamn. "Full respekt för dem".

delningar

Tre poäng, 5-0 och ett stort lass av självförtroende var resultatet av Lindsdals IF:s förra match när man tog emot FK Karlshamn United på Fjölebro IP. "En stor lättnad för killarna", sa tränaren Martin Edman till 24Kalmar efter matchen.

Under lördagen går Lindsdals IF in i en fas på säsongen med tajt matchande. Först ut är topplaget IFK Karlshamn.

– Jag kan känna att det är positivt att vi har många matcher nu. Vi spelar gärna match och vi vill försöka bygga på en positivt trend. Vi har hittat rätt i mycket och börjar närma oss där vi var i inledningen av säsongen så det känns positivt, säger huvudtränaren Martin Edman.

Tabelltrean, IFK Karlshamn har plockat 18 poäng på nio matcher och beskrivs som ett spelande, men välorganiserat lag.

– De vill spela framåt och det är inte den typen av motstånd som parkerar bussen. Jag har full respekt för dem, de kan sin spelmodell och vi ska göra allt för att straff dem. Vi har en fullt tillgänglig trupp och hård konkurrens, vilket är angenäma problem.

Ett lag som inte parkerar bussen, kan det vara, trots IFK Karlshamns facit med endast åtta insläppta mål, positivt för er då det är just "parkera bussen-motstånd" som ni haft det tufft mot?

– Det kommer uppstå ytor och möjligheter, både för oss och för dem. Så är det. Men som jag ser det är det fyra lag som vill spela fotboll på ett sätt som jag tycker är positivt och utvecklande och det kommer givetvis att ge möjligheter både för oss och för dem. Jag tror att det kommer att bli en välspelad match. Sen är det ett lag som ska tillhöra den absoluta toppen i och med den organisationen.

Utöver en fullt tillgänglig trupp får Lindsdal även tillgång till 19-åriga talangen Edvin Swalling som lånas ut från Oskarshamns AIK resten av säsongen. Han blir spelklar till matchen.

– Det ska bli väldigt intressant. Vi har jobbat hårt för att få honom spelklar.

Är han aktuell för en start?

– Ja. Han är aktuell för en startplats.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar