Laddar

”Spin of Hope” gick av stapeln i Kalmar

Barncancerfondens spinning-kampanj Spin of Hope gick av stapeln för nionde året i rad under lördagen. Ett gym som deltog är Malkars träningscenter i Kalmar.

delningar

Spin of Hope är ett årligt spinning-event till förmån för Barncancerfonden där företag och privatpersoner har möjlighet att delta i 12 timmar spinning.

Som 24Kalmar har rapporterat om tidigare drog eventet in rekordmycket pengar i år redan innan det gick av stapeln, men under lördagen var det dags.

Ett av gymmen i landet som deltog i Spin of Hope är Malkars träningscenter i Kalmar och 24Kalmar var på plats för att känna av stämningen lite.

Sofi Håkansson, en av deltagarna som varit med tidigare, var nöjd med sin insats precis efter att hon hade lämnat cykeln.

Det känns jättebra, det är en så bra sak att stötta. Pengarna går ju till alla barn som kämpar med den här hemska sjukdomen, berättar Sofi.

– Cykeln ska vara rullande i 12 timmar, så man har ett lag som turas om att cykla under hela dagen. Jag kör två pass idag, fortsätter hon.

En annan deltagare, Lena Eriksson, mötte vi precis när hon var på väg in för att sätta igång med sitt pass.

– Det känns väldigt spännande, jag har aldrig varit med förut så det ska bli roligt. En timme kommer jag hålla på och jag ska göra så gott jag kan, berättar Lena.

Spin of Hope pågår fram tills klockan 19.00 på lördagskvällen och har i skrivande stund samlat in över 4,8 miljoner kronor till Barncancerfonden.

Relaterade artiklar