Sportchefen blickar mot 2019: "Vill hitta en ny skyttekung"

Foto: Suvad Mrkonjic. - Foto: Mostphotos

Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson-Borstam har många utmaningar framför sig.

delningar

När drygt två tredjedelar av Allsvenskan har spelats är redan arbetet inför nästa säsong påbörjat för sportchefen i Kalmar FF, Thomas Andersson-Borstam.

– Givetvis tittar vi redan nu på hur vi ska formera oss inför nästa år. Framförallt tittar vi på hur ledarorganisationen och spelartruppen ska se ut, säger Borstam till Kalmar FF:s hemsida.

För Kalmar FF:s del har säsongen varit en berg- och dalbana. Laget har sett stabila ut defensivt under hela säsongen men har haft stora problem med att skapa någonting offensivt, men enligt Borstam letar man hela tiden efter olika alternativ på förstärkningar.

– Målskyttar är väldigt eftertraktade internationellt och det kostar mycket pengar. Där gäller det att vi är duktiga i vår scouting och samtidigt kan satsa vidare på våra unga spelare. Det är en utmaning för oss men givetvis jobbar vi hårt för att hitta det vi söker. Givetvis vill man alltid hitta en ny skyttekung.

Kalmar FF letade, som så många gånger förut, efter nya spelare i Brasilien inför årets säsong. Men vilken marknad som spelarna kommer ifrån menar Borstam är sekundärt som säger att man har byggt upp ett bra kontaktnät de senaste åren i bland annat Nigeria och Brasilien.

– Vi tittar ganska brett och fortsätter vår strategi med satsning på våra ungdomar. Inför året lyfte vi upp fem stycken egna talanger och den strategin kommer fortsätta även nästa säsong. När det gäller spelare utifrån tittar vi på olika spelartyper till de flesta lagdelarna, även om vi kanske har mest fokus på offensiva alternativ just nu. Vilken marknad spelarna kommer ifrån blir lite mer sekundärt. Det handlar om att hitta rätt spelare.

Inför nästa säsong gissar Borstam på att det kommer att tillkomma tre eller fyra spelare. Trots de fina kontaktnäten i både Nigeria och Brasilien kollar man även på spelare i Sverige.

– Vi scoutar av både Superettan, Division 1 och även lägre ner om det är något exceptionellt som dyker upp. Det vi är ute efter är att hitta rätt spelartyp som kan passa bra i Kalmar. Hittar vi rätt spelare kan det absolut bli aktuellt med förstärkningar därifrån. 

Vad som händer med Nanne Bergstrand nästa år är i nuläget oklart. Nannes sjukskrivning har delvis hävts och han jobbar numera 25% som scout. Hur det blir med Festim Pasho som lyfts upp i ledarstaben under höstsäsongen är för tidigt att säga i nuläget.

– Nu måste vi ha tålamod och sedan får vi se vad Nannes status är. Kontraktet är skrivet över 2019 och vi följer hur det utvecklar sig under hösten. Sedan får vi ta beslut hur vi agerar efter det. Festim har gjort ett otroligt bra jobb för oss på ungdomssidan och är en duktig ledare. Det jag kan säga är att vi vill jobba med honom på något sätt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar