Stagg/Jenny i hårdträning inför rugbyfesten: "Det kommer bli tufft"

"Jag har längtat hela året till det här".

delningar

Under onsdagskvällen var förberedelserna i full gång inför den prestigefyllda skolrugbyn mellan Stagg/Jenny och Kagg. Och i Stagghallen var det nämligen den andra uttagningsträningen för Stagg/Jennys tjejlag.

– Just nu fokuserar vi mer på hur man tacklar det här spelet. Just eftersom det är nytt, annorlunda och att man inte är van vid det. Vi vill se hur anpassningsbar och hur villig man är till att gå in och smälla egentligen, säger hjälptränaren Ludwig Edman.

För tjejernas del kommer det vara ett tiotal träningspass till innan det är dags för uttagningsmatch den 29 september. Då får alla som varit med och tränat spela mot de äldre spelarna och efter det tas sedan det slutgiltiga laget ut. 25 tjejer och 25 killar kommer att tas ut till vardera lag.

– Jag tycker det ser bra ut och det är kul att det är både mycket tjejer och kilar. Ju fler som söker desto bättre. Det är skittråkigt om det bara kommer 20 tjejer på en träning, men nu är vi runt 50 stycken här inne vilket är riktigt skönt, säger Ludwig Edman.

En av de äldre spelarna som var med på onsdagens träningspass var bland annat Felicia Jotarv som hoppas kunna ta en plats i laget.

– Jag spelade för första gången förra året och planen är att ta en plats i laget även i år. Jag har längtat hela året till det här, men om jag kommer hit och inte gör mitt bästa så är det inte så att jag kommer få förtur. Utan det är lika viktigt för mig som det är för alla andra att koma hit och göra sitt bästa, ha god laganda och heja på varandra, säger Felicia Jotarv.

Hur mycket skulle du säga att du ser fram emot den stora matchen?

– Eftersom vi förlorade förra året är så ser jag fram emot det jävligt mycket, om jag ska vara helt ärlig. Det var nog bland det bästa jag varit med om i hela mitt liv.

Hur skulle du tippa att resultatet blir i år?

– Det kommer bli tufft men vi kommer göra allt vad vi kan för att vinna. Och det känns som om det är mycket mer tjejer som är med i år och testar. Därför har man också mycket mer att bevisa men jag tror att det kommer bli väldigt bra för vår del.

På torsdagskvällen är det dags för killarnas andra träningspass.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar