Laddar

Starka möten när Kalmarbornas insamlade julklappar delades ut

Kalmarborna var givmilda innan jul och samlade in flera tusen kronor till behövande familjer genom Kalmarhjälpen.

delningar

Några dagar innan jul gick Daniel Lundell och Sabina Ljusfolk ut med en önskan om att Kalmarborna skulle öppna sina hjärtan och skänka några kronor genom Kalmarhjälpen. Det visade sig att Kalmarborna är givmilda då man samlade in hela 12 210 kronor.

– Vi körde först runt och inhandlade alla julklappar för att sedan åka hem och slå in dem. Sedan blev det att köra själva tomterundan och dela ut till barnen. Det tog nästan en full tank bensin och insikten att tomten måste ha det svettigt att hinna med alla de andra barnen på en och samma dag, säger Daniel.

De fick uppleva en hel del starka möten med tacksamma föräldrar och barn.

– Vid ett överlämnande ringde jag upp föräldern igen efter en stund för att berätta om en specifik julklapp som barnen önskat sig. Innan jag ens hunnit börja prata så hörde jag ”Tack så jätte jätte jättemycket” med en så tacksam röst samtidigt som jag hörde barnens totala upprymdhet och innerliga glädje i bakgrunden, berättar Daniel.

– Jag mötte upp en kvinna för att överlämna julklappar. Hon var överväldigad av den givmildhet som medmänniskorna visat och så innerligt tacksam över att få ta del av denna insats. ”Jag vet inte vad jag ska säga” uttryckte den tårögda kvinnan när hon mottog paketen, berättar Sabina.

De fick även flertal meddelanden efteråt som var fyllda av tacksamhet inför initiativet.

– Vi vill passa på att tacka Tokige Ture som var med och sponsrade med godis och Leos Lekland som sponsrade med inträdesbiljetter till denna insamling. Men framför allt vill vi tacka alla som var med och bidrog till Kalmarhjälpens insamling, utan er hade det inte varit möjligt. All respekt till er och ett stort tack, avslutar Daniel.

Kalmarhjälpen kommer att pågå under 2018, vill man läsa med om deras ideella arbeta kan man klicka in på deras Facebooksida här.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.