Sticka en Pussyhat: ”Gerillastickning är det nya”

Ni kanske har sett de rosa mössorna under Women's March tidigare i januari? Nu bjuder NBV in till stickcafé där stickning, demokrati och jämställdhet står i fokus.

delningar

På söndag den 12 februari mellan klockan 13-16 kommer stickorna gå varma på Trädgårdsgatan i Kalmar. Det är Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet som bjuder in på stickcafé.

Gerillastickning är det nya och alla är välkomna. Vi kommer att träffas för att sticka de rosa mössorna med kattöron och samtidigt samtala om demokrati och jämställdhet, säger Lina Alm som är administratör för NBV Sydost.

Det började som ett privat initiativ men har nu vuxit till något större där alla som vill är välkomna. Studieförbundet förser deltagarna med stickor, garn och färdiga frågeställningar. Men har man egna redskap får man gärna ta med sig dem.

Man behöver inte heller vara rädd om man inte kan sticka, det kommer finnas experter på plats som mer än gärna hjälper till. Och vill man bara vara med under diskussionerna så går det givetvis bra.

Först och främst handlar det inte om att sticka en färgstark mössa. Det handlar om att prata om det som mössan blivit en symbol för tack vare Women’s March.

Det handlar om att lyfta frågan om demokrati och jämställdhet. Man ska inte ta demokrati som en självklarhet och man kan tro att vi är jämställda, men vi är inte riktigt där. Genom ett sånt här hantverk kan vi mötas över olika kulturella skillnader, avslutar Lina.

Kan man inte delta på söndag men tycker att det låter intressant så kan man, som privatperson eller förening, ta kontakt med NBV för att få tillgång till mönster och frågepaket.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.