Laddar

Stjärnspäckad ensemble när Sune-teater spelas i Kalmarsalen

Morgan Alling, Pernilla Wahlgren och Amy Diamond ställer sig på scenen i Kalmarsalen med familjeföreställningen "Sune - Kaos i fredagsmyset".

delningar

Sune och hans familj är välkända genom både böcker och filmer. Morgan Alling har spelat pappa Rudolf i de senaste filmerna och den rollen fortsätter han med på teaterscenen.

Den 29:e oktober är det premiär för den nya familjeföreställningen och premiären sker i Kalmarsalen. Ensemblen består av etablerade namn i Nöjessverige som Pernilla Wahlgren (mamma Karin) och Amy Diamond (syster Anna).

Adam Gutniak ska spela Sune och ensemblen innehåller även Hanna Hedlund och Göran Gillinger.

– Det känns väldigt roligt att ha knutit flera nya och duktiga skådespelare till ensemblen. Utifrån det har vi också gjort förändringar av föreställningen för att ta till vara på deras styrkor. Vi är laddade, beredda och förväntansfulla att möta en ny publik på olika orter, säger Morgan Alling, som även ska vara regissör.

Föreställningen är skriven av Sunes skapare Sören Olsson och Anders Jacobsson. Totalt blir det 30 lokala föreställningar och den första blir alltså i Kalmar.

Besökarna får följa familjens ”smått havererade försök till en lugn hemmakväll i soffan” och det bjud på både ”förvirring, akrobatik och missförstånd”.

 

Relaterade artiklar