Stjärntrion i centrum i Kalmarsunds seger: "Jobbar som ett lag"

Tim Nyander och Kim Nilsson var i form när Kalmarsund tog en otroligt viktig seger mot Lindås. Man man gjorde helt enkelt det man sagt att man måste.

delningar

FBC Kalmarsunds herrar hade på de två senaste matcherna släppt in hela 24 mål. Detta har legat till grund för två stora förluster. Under onsdagskvällens match mot Lindås Rasta IBK var det dock annorlunda. Även om Lindås tog ledningen i matchen så var det från minut ett hemmalagets match. Kim Nilsson stod som vanligt i centrum efter att ha gjort tre mål varav det sista avgörande i tom kasse med knappt en minut kvar.

– Vi har diskuterat en hel del. Vi kommer från två stora förluster där vi inte har agerat som vi har velat och inte heller följt våran gameplan. Men det gör vi idag, vi jobbar hårt, täcker skott och jobbar som ett lag, säger Kim Nilsson direkt efter matchen.

Bortalaget drog till publikens förtret ner på tempot flera gånger under matchen. Man kunde under långa perioder rulla bollen mellan sig utan att försöka anfalla vilket gjorde att det flera gånger under första halvan av matchen buades rejält mot bortalaget. Lindås bjöd inte upp till någon större kamp i en match som inte drabbades av en enda utvisning.

– De försökte dra ner på tempot men vi vinner duellerna där ute och är effektiva. Vi visste om att de skulle göra det men vi har sagt att vi skulle hålla den planen vi hade och bjöd inte på något alls. Vi följde det i 60 minuter idag, säger Nilsson.

Just att man inte har tagit jobbet har man under veckan pratat om i laget. Detta är något som man varit nöjda med i de matcherna man inledningsvis vunnit under säsongen. På lördag spelar man sista matchen innan uppehållet och då kommer serieledaren IBK Dalen på besök. Då förväntar man sig en annan matchbild.

– Det är ju serieledaren så det är klart att de kommer ju bjuda upp till mer innebandy. De kommer förmodligen ha mer fart, så det blir ett stort prov för oss, avslutar Nilsson.

Poängbäst i Kalmarsunds seger blev dock Tim Nyander som stod för fyra poäng. Lördagens match mot IBK Dalen spelas klockan 16.00 i Kalmar sportcenter.

Marcus Johansson, Kim Nilsson och Tim Nyander blev de tre målskyttarna för hemmalaget.

FAKTA

FBC Kalmarsund - Lindås Rasta IBK 5-3 (2-2, 0-2, 1-1)

Mål, Kalmarsund: Kim Nilsson 3, Tim Nyander, Marcus Johansson

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar