Stockholmslag utmanar i Kyrkstafetten: "Kommer bli jämnt"

Över 100 lag är anmälda till den anrika tävlingen.

delningar

Förra året kom närmare 100 lag kom till start på Ölands Kyrkstafett. Precis som väntat var det storfavoriterna Högby IF som passerade mållinjen i Färjestadens hamnområde först och vann därmed årets tävling. I år kommer det att bli över 100 lag.

– Vi är uppe i 100 lag nu så det ser mycket bra ut. För att vara Kyrkstafetten är det många lag, intresset har ökat de senaste åren och det ser ut att hålla i sig, säger Calle Nilsson, en av arrangörerna för tävlingen.

En av hemmaföreningens stjärnor Omar Mohammed Ismail ryckte redan på förstasträckan för Högby förra året. Hans närvaro är det dock ett frågetecken på i år.

– David Nilsson kommer nog att ta en sträcka. Han har nyss slagit personbästa på en mara men han brukar ha lätt för att ställa om. Omar är det frågetecken på, han har varit skadad. Han kanske kör en kortare sträcka.

Kyrkstafetten är en av få löpstafetter som finns kvar i landet. Den står sig dock bra och är för många en trevlig social dag som skapar en sammanhållning.

– Idag blir det blir med mycket individuellt annars Iallafall med löpning och så. Här är det en del kompisgäng, en del föreningar och arbetsplatser som kör.

Är Högby storfavoriter?

– Det roliga i år är att vi har FK Studenterna från Stockholm som kommer med både dam- och herrlag, det är jätteskoj. Förra året vann Team Blekinge på damsidan. Där tror jag att Studenterna kan vinna i år. På herrsidan kommer de också att bli en utmanare men där kan jag tänka mig att det blir jämnare mellan Högby och Studenterna.

FK Studenterna leds av Lorenzo Nesi som också är ansvarig för landslagssatsningarna på maraton. Stjärnlöparen Ida Nilsson har problem med en fot sedan ett lopp i Hamburg och kommer troligtvis inte till start.

FAKTA

Långa banan Färjestaden - Algutsrum 7,0 km

Algutsrum - Glömminge 5,0 km

Glömminge - Högsrum 8,1 km

Högsrum-Sättra 7,6 km

Sättra-Långlöt 7,6 km

Långlöt - Runsten 4,7 km

Runsten - N. Möckleby 6,0 km

N. Möckleby - Gårdby 6,1 km

Gårdby - Tävelsrum 7,2 km

Tävelsrum - Torslunda 2,7 km

Torslunda - Färjestaden5,4 km

Total längd67,4 m Korta banan

Färjestaden - Möllstorp 3,2 km

Möllstorp - Algutsrum 3,7 km

Algutsrum - Tveta 4,9 km

Tveta - Tävelsrum 3,6 km

Tävelsrum - Torslunda 2,7 km

Torslunda - Färjestaden 5,4 km

Total längd23,5 km

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.